Det er en realitet!

Det er en realitet at vi ikke kan ændre realiteter – uanset om vi vil det eller ej!  – Vi kan ikke få en kat til at gø! Vi har ikke indflydelse på vejret (men påklædningen 🙂 ) – Det er en realitet!
Det vi kan ændre, det er den måde vi tænker på eller hvad vi nu mener om situationen.

Min hverdag på klinikken…
Jeg havde en ung pige på briksen i dag og hun fortæller: ”Min chef er bare sådan en type der ALTID vil have det sidste ord, uanset hvilke situationer vi er i.” – DET er en realitet og ikke noget hun kan ændre. Med den viden kan hun måske bedre acceptere at ”sådan er han” og tage udgangspunkt i den viden når hun skal snakke med ham. Det er en måde at blive bevidst på!
En anden kvinde runder et skarpt hjørne på lørdag, og mange tanker er gået igennem hendes hoved – jeg følger hende 100%, for jeg var nøjagtigt samme sted dengang. Essensen er det er en realitet og som mange vil sige ”Hvad der alternativet”? 🙂

Vi har ALTID et valg:
Min yngste datter flyttede hjemmefra i lørdags – en realitet, deal with it! – Jeg kunne vælge at sætte mig med begge hænder i skødet og have ondt af mig selv – 24år med børn i huset – NU er jeg helt alene osv ELLER jeg kan (som jeg gør) fokusere på ALT det jeg nu kan gøre, være super egoist, kun handle det JEG vil have – HELE huset er til min rådighed osv osv.
Mit liv afhænger af hvordan jeg vælger at tackle de situationer jeg kommer i – med denne viden er jeg endnu mere bevidst om at det er mig der skaber mit liv – ikke andre!

Min tilgang til det at tale med andre har ændret sig:
Det optager mig meget og interessant nok er der nok at tage fat på når jeg falder i snak med andre, for der er SÅ mange der bokser med noget der ville kunne håndteres så meget anderledes, når vi erkender at det er en realitet! – Det er super interessant og forfærdelig relevant – for hold nu op hvor ville meget ændre sig i vores liv, hvis vi tager de briller på og ser det hele fra ”Det er en realitet” vinklen!Hav en fantastisk dag!One Comment

 1. Svar
  Janet/Livsmoden april 15, 2020

  Egne tanker og handlinger er vi selv herre over. Resten er uden for vores kontrol.
  Så det handler blot om at påskønne – og gøre det rigtige, med de muligheder, vi får i livet.

  Det lyder jo pærelet, hihi – men er faktisk en realitet.
  Jeg finder stor ro og god vejledning i den stoiske filosofi, som jeg tyr til, når det hele “brænder på” hos mig.

  Kh fra Janet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RSS
Follow by Email
Facebook
LinkedIn
Instagram